Monday, September 27, 2010

Õpihaldussüsteemidest

Olen pidanud tihti aitama õpetajal valida mõnda õpikeskkonda. Tavaliselt esitan neile ühed ja samad küsimused. Üritasin seda ideekaardina esitada. Vaielge ja täiendage! Suur kaart

8 comments:

  1. See tundub päris põnev jaotus olema, aga lugeda on maru kehv. Kas seda pilti on võimalik mõnes suuremas formaadis ka vaadata? 400x258 on suti väike ja udune. Vähemalt minu silmadele.

    ReplyDelete
  2. Nüüd peaks olema võimalik teisiti ka vaadata kui ainult läbi lukuaugu.

    ReplyDelete
  3. Hea, lihtne ja selge kaardistussüsteem.

    ReplyDelete
  4. Väga mõtekas lähenemine, Ingrid! Ma mainin ainult, et ka moodles on täiesti võimalik luua vaba ligipääsuga kursusi ja ressursse. Sõltub vaid õppejõu soovist lubada kursusele sisselogimata kasutajaid.

    ReplyDelete
  5. Väga hea skeem ja sinu loal (loodetavasti annad sa selleks loa) kasutaksin seda ka oma koolis õpetajate peal :-)

    ReplyDelete
  6. Ikka võib kasutada, aga tahakse selle skeemi teie abiga korda saada.

    ReplyDelete
  7. Selline skeem aitab kindlasti õpetajatel valikuid teha. Ma ei ole ainult päris kindel, kas küsimus õppematerjalide avalikkuse kohta peaks olema see, millest valikut alustada. Minu arvates on olulisem see, kas kursusel toimuv suhtlus on avalik või mitte.

    Valikus "Kas õpilased saavad kommenteerida?" > "Jah" peaks Bloggeri kõrval olema ka WordPress. Pisemaid küsitavusi on siin veel.

    Tegelikult oleks huvitav selle kursuse tulemusena ühiselt selline õpikeskkonna valiku ideekaart välja arendada. Mis oleks sobiv Veeb 2.0 keskkond selle koostöös tegemiseks?

    ReplyDelete
  8. Sa oled väga põhjalikult erinevad keskkonnad ette võtnud :) Hea uurida ja kui vaja, siis kasutada.

    ReplyDelete